Sănătatea Press Group recomandă:

x
Rinoplastie Operatie estetica Micsorarea nasului Operatie modificare nas
Advertorial

• Ia-ţi nasul la purtare!

Remodelarea nasului sau Rinoplastia este intervenţie chirurgicală cu scop estetic prin care se poate modifica mărimea nasului, se poate schimba forma nasului, se poate reduce lărgimea nărilor sau se poate modifica unghiul dintre nas şi buza superioară. Rinoplastia vine în ajutorul celor care doresc să fie “cu nasul pe sus”.

Vreau Consultatie Rinoplastie


•Ce trebuie să ştim despre rinoplastie?

Rinoplastia sau rinicorecția este acea intervenție chirurgicală, estetică al cărei scop este remodelarea nasului. Rinoplastia este folosită atât în scop cosmetic, cât mai ales în corectarea defectelor anatomice care pot determina probleme respiratorii.

Rinoplastia - Clasificare

 Rinoplastia este de două tipuri, rinoplastie închisă, când medicul estetician realizează o incizie în interiorul nasului și rinoplastie deschisă când incizia se face peste septul nazal (țesutul fin care separă nările).

Prin rinoplastia deschisă, chirurgul are un acces mult mai restrictiv la cartilajul și la osul nazal. Datorită inciziei realizate deasupra septului nazal, medicul are totuși posibilitatea să modeleze cartilajul foarte exact. După operație, incizia rămâne foarte mică, aproape invizibilă.

În ceea ce privește rinoplastia închisă, incizia se realizează în interiorul foselor nazale, care după vindecare nici nu se mai observă. Rinoplastia închisă oferă chirurgului o varietate de posibilități de remodelare a nasului. Adică oasele și cartilajele pot fi îndepărtate, sau luate din alte zone ale corpului și adăugate în zona nasului pentru o mai bună susținere.

Diferența dintre cele două proceduri constă într-o singură tăietură, astfel că pregătirea pentru operație este întotdeauna aceeași în ambele cazuri.

Rinoplastie – Avantaje

Rinoplastia are numeroase avantaje, estetice și funcționale. Prin rinoplastie se poate îmbunătății aspectul nasului, ajutând la echilibrarea trăsăturilor faciale ale pacientului și se pot ameliora problemele respiratorii sau problemele cauzate de îngustarea căilor respiratorii. Rinoplastia deschide pasajele respiratorii, oferindu-i pacientului posibilitatea de a respira mult mai ușor.

De asemenea rinoplastia este soluția ideală pentru acele persoane care s-au născut cu o formă asimetrică a nasului, cu deviație a cartilajului nazal, sau cu alte defecte care afectează sistemul respirator.

Rinoplastia – Riscuri

Rinoplastia presupune și riscuri, ca orice intervenție chirugicală. Principalele complicații postoperatorii care intervin după o operație de rinoplastie sunt: sângerare, echimoze la nivelul pleopelor, dar și o ușoară senzație de amorțeală. Însă pot apărea complicații și după mai mult timp de la efectuarea rinoplastie, cum ar fi supra- sau subcorecția, neregularități ale conturului nasului, foarte rar perforația septului nazal.

Durerea postoperatorie este în mod normal moderată și poate fi ameliorată prin prescrierea unor analgezice de către medic.

 

Rinoplastie – Pregătire

Candidații pentru rinoplastie trebuie să aibe peste 16 ani în cazul fetelor, în timp ce la băieți vârsta minimă este de 18 ani. Primul pas în realizarea unei rinoplastii constă în efectuarea unui consult de specialitate, în cadrul căruia, pacientul își exprimă dorința în ceeea ce privește rezultatul operației, iar medicul îi prezintă situația și ce anume se poate realiza prin intermediul acestei intervenții. Totodată pacientul este supus unui set de analiza, pentru a detecta eventualele probleme de sănătate cu care pacientul se confruntă.

Cu două săptămâni înainte de intervenție, pacientul trebuie să evite administrarea de aspirină și produse antiinflamatoare, pentru că acestea pot provoca sângerări intra și postoperatorii. De asemenea, cu o zi înainte de operație, pacientul trebuie să se spele pe față cu soluție antibacteriană, care are drept scop distrugerea germenilor care ar putea provoca infecții ale pielii.  

Rinoplastie – Recuperare

Rinoplastia presupune o recuperare treptată și odihnă la pat. Umflăturile și vănătăile de la nivelul feței se ameliorează după câteva zile, timp în care pacientul trebuie să-și aplice comprese reci în zona feței. De asemenea, pacientul trebuie să evite suflatul nasului, cel puțin o săptămână, practicarea sporturilor, ridicarea greutăților și călătoria cu avionul aproximativ o lună după intervenția de rinoplastie.

Rezultatul operației de rinoplastie este vizibil abia după câteva luni, sau chiar după un an de zile .