Sănătatea Press Group recomandă:

x
Rinoplastie Operatie estetica Micsorarea nasului Operatie modificare nas
Advertorial

• Ia-ţi nasul la purtare!

Remodelarea nasului sau Rinoplastia este intervenţie chirurgicală cu scop estetic prin care se poate modifica mărimea nasului, se poate schimba forma nasului, se poate reduce lărgimea nărilor sau se poate modifica unghiul dintre nas şi buza superioară. Rinoplastia vine în ajutorul celor care doresc să fie “cu nasul pe sus”.

Vreau Consultatie Rinoplastie


•Cum se face operatia de rinoplastie

Rinoplastia este o intervenţie chirurgicală care se efectuează sub anestezie generală. Practic, există două tipuri de rinoplastie: rinoplastie deschisă şi rinoplastie închisă. Cea deschisa presupune o incizie pe columela (portiunea de tesut, vizibila, dintre cele 2 nari),prelungita pe interiorul narilor; la cea inchisa inciziile se realizeaza doar pe interiorul narilor.
Este important de stiut ca tipul de rinoplastie ideal este stabilit în urma unei discuţii între pacient şi chirurgul estetician.

Rinoplastia deschisă vs inchisa

Rinoplastia deschisă este cea permite chirurgului un acces mult mai bun, o privire detaliata asupra tuturor structurilor interne ale nasului, acesta putand realiza modificari de finete ale cartilajelor si oaselor nazale. Tocmai de aceea, acest tip de interventie este mult mai utilizata decat rinoplastia inchisa, care se poate aplica doar cazurilor ce necesita modificari minime, in special la nivelul varfului nazal.
Oricum indifferent de tipul de rinoplastie, cicatricile postoperatorii sunt practice invizibile.
După remodelarea nasului, incizia se închide iar nasul va fi susţinut în noua poziţie cu ajutorul unei atele. Se vor introduce mese in nari, ce asigura o vindecare a mucoasei in pozitia corecta si impiedica sangerarea. Acestea vor fi indepartate dupa cateva zile, iar atela şi firele după circa 7-9 zile.