Sănătatea Press Group recomandă:

x
Rinoplastie Operatie estetica Micsorarea nasului Operatie modificare nas
Advertorial

• Ia-ţi nasul la purtare!

Remodelarea nasului sau Rinoplastia este intervenţie chirurgicală cu scop estetic prin care se poate modifica mărimea nasului, se poate schimba forma nasului, se poate reduce lărgimea nărilor sau se poate modifica unghiul dintre nas şi buza superioară. Rinoplastia vine în ajutorul celor care doresc să fie “cu nasul pe sus”.

Vreau Consultatie Rinoplastie


•Recuperare operatie de rinoplastie

Rinoplastia este o intervenţie ce presupune o recuperare treptată. Nasul şi faţa prezintă iniţial umflături şi echimoze (vanatai) vizibile. De regulă, acestea se ameliorează după circa o săptămână, in functie de organism. Este foarte important de retinut, ca desi vanataile dispar si edemul facial si periocular se diminueaza, nasul datorita structurii sale complexe (atat oase, cat si cartilaje si tesut moale), ramane umflat o perioada mai indelungata, de la caz la caz. Astfel ca pacientii trebuie sa aiba rabdare, deoarece el se dezumfla treptat, intial mai mult in prima luna postoperator, dupa care lent pana la 6 luni chiar 1 an, de abia atunci avand forma “cu adevarat” finala.

Recuperarea după o intervenţie de rinoplastie presupune odihna la pat. Imediat după intervenţie faţa va fi umflată şi se va resimţi o senzaţie de disconfort în zona nasului. Umflăturile şi vânătăile încep să se amelioreze după două-trei zile, timp în care este indicat să se aplice comprese reci în zona ochilor. Una dintre indicaţiile medicului este aceea de a nu vă sufla nasul timp de cel puţin o săptămână. De asemenea, nu trebuie să vă aplecaţi, deoarece acest lucru poate produce sangerari si stari de ameteala.

După rinoplastie pacientul se poate întoarce în circa două săptămâni la serviciu. Pentru ca recuperarea să nu dureze mai mult decât este necesar, pacienţii trebuie să evite practicarea sporturilor, si efortul semnificativ in primele 2 luni postoperator. De asemenea trebuie evitate expunerea la soare, traumatismele de orice fel in zona nasului si purtatul de ochelari de soare sau de vedere, cel putin in primele 2 luni postoperator.